FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ohrid: Sastanak načelnika OS zemalja Američko-jadranske povelje

SKOPJE, 26. rujna 2005. (Hina) - Načelnici Glavnih stožera oružanihsnaga Makedonije, Hrvatske i Albanije, zemalja potpisnicaAmeričko-jadranske povelje, sastali su se u ponedjeljak u Ohridu, gdjeće predstaviti stupanj reformi oružanih snaga svojih država premastandardima NATO-a.
SKOPJE, 26. rujna 2005. (Hina) - Načelnici Glavnih stožera oružanih snaga Makedonije, Hrvatske i Albanije, zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje, sastali su se u ponedjeljak u Ohridu, gdje će predstaviti stupanj reformi oružanih snaga svojih država prema standardima NATO-a.

Riječ je o trećem sastanku te vrste, na kojem sudjeluju načelnici Glavnih stožera OS Makedonije general Miroslav Stojanovski, Hrvatske Josip Lucić i Albanije Beljim Ćazimi.

Dvodnevni skup otvorio je makedonski ministar obrane Jovan Manasjevski, a nazočnima se obratila i veleposlanica SAD-a u Makedoniji Julian Milovanović, koja je naglasila kako je stajalište Washingtona i Bruxellesa da se individualno ocjenjuju dostignuća reformi svake zemlje, ali uz uzajamnu suradnju koja je, po njezinim riječima, ohrabrujuća za zemlje potpisnice Jadranske povelje.

U radu skupa sudjeluju i predstavnici NATO-a, SAD-a i oružanih snaga Bugarske, Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore.

Na kraju susreta načelnici Glavnih stožera oružanih snaga Hrvatske, Makedonije i Albanije potpisat će zajedničku izjavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙