FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primio mito od zaposlenika, pa priveden i pritvoren

SPLIT,17. listopada 2005.(Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uSplitu, na zahtjev splitskog Odsjeka USKOK-a, jučer je otvorio istragui odredio pritvor za pomoćnika direktora tvrtke "Održavanje vagonaZagreb" zbog osnovanje sumnje da je primio mito od djelatnikazaposlena na određeno vrijeme da bi mu omogućio stalan posao,potvrđeno je danas na splitskom Sudu.
SPLIT,17. listopada 2005.(Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Splitu, na zahtjev splitskog Odsjeka USKOK-a, jučer je otvorio istragu i odredio pritvor za pomoćnika direktora tvrtke "Održavanje vagona Zagreb" zbog osnovanje sumnje da je primio mito od djelatnika zaposlena na određeno vrijeme da bi mu omogućio stalan posao, potvrđeno je danas na splitskom Sudu.

Budući da istraga još traje, nije objavljen identitet osumnjičenika, pomoćnika direktora za pravna i kadrovska pitanja navedena poduzeća. Tereti se da je od djelatnika zaposlenog na određeno vrijeme u rujnu i listopadu ove godine u Zagrebu i Opuzenu, odakle je oštećenik, u više navrata tražio po 10 tisuća kuna kako bi mu omogućio sklapanje ugovora na neodređeno vrijeme.

Oštećenik je to prijavio državnom odvjetništvu, a USKOK je proveo tajne izvide. Zaposlenik od kojega je osumnjičenik tražio novac pristao je biti USKOK-ov pouzdanik, pa mu je 15. listopada u Opuzenu predao 10 tisuća kuna, s već zapisanim serijskim brojevima novčanica.

Pomoćnik direktora zatim je uhićen i sproveden istražnom sucu koji mu je 16. listopada nakon preslušanja odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙