FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn poziva Bugarsku da se bori protiv korupcije

SOFIJA, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Europski povjerenik zaproširenje Olli Rehn koji boravi u posjetu Sofiji, pozvao je u petakBugarsku da se bori protiv korupcije i poveća efikasnost pravosuđa.
SOFIJA, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn koji boravi u posjetu Sofiji, pozvao je u petak Bugarsku da se bori protiv korupcije i poveća efikasnost pravosuđa.

"Borba protiv korupcije i reforma pravosuđa od najveće su važnosti za budući gospodarski razvoj Bugarske", istaknuo je Rehn govoreći na seminaru o korupciji.

Rehn je izrazio zabrinutost što zadnjih godina nitko u Bugarskoj na visokoj razini nije osuđen zbog korupcije, premda su postojale informacije o takvim slučajevima.

Priznao je ipak da je zemlja uspjela smanjiti korupciji u svakodnevnom životu, ali i naglasio da po tom pitanju još mnogo treba učiniti.

Bugarska bi se Europskoj uniji trebala pridružiti 2007. i bit će njezina najsiromašnija članica s BDP-om od 2.497 eura po stanovniku 2004. i ukupnim stranim ulaganjima od 2.114 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙