FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berisha: Reforme provoditi bez kompromisa

TIRANA,30. rujna 2005.(Hina) - Albanski premijer Sali Berisha izjavioje u petak u Tirani da se beskompromisno moraju provoditi reformekojima bi se zadao udarac korupciji i organiziranom kriminalu.
TIRANA,30. rujna 2005.(Hina) - Albanski premijer Sali Berisha izjavio je u petak u Tirani da se beskompromisno moraju provoditi reforme kojima bi se zadao udarac korupciji i organiziranom kriminalu.

"Odlučni smo da se bez kompromisa borimo protiv korupcije i organiziranog kriminala, stvaranjem pravne države i poštovanjem europskih standarda", izjavio albanski premijer Sali Berisha nakon razgovora s izaslanikom Europske komisije Reinhardom Priebeom.

Kako javljaju mediji u Tirani, Berisha je naglasio da Albanija Europskoj komisiji mora pokazati svoj doprinos miru i stabilnosti u regiji. Albanski premijer pozvao je međunarodne institucije da "izbliza prate i provjeravaju unutarnji razvoj zemlje".

Reinhard Priebe je u ime Europske komisije pozdravio "ambiciozne planove Albanije i ohrabrio albansku vladu da ih odlučno provodi".

Priebe i drugi dužnosnici EU su u Tirani s predstavnicima albanskih vlasti obavili posljednji krug pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju te zemlje i EU.

Europska komisija će u studenome objaviti izvješče o napretku Albanije u području gospodarstva, demokracije i reformi institucija, a od tog dokumenta ovisit će hoće li Tirana s EU potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙