FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 18. do 20. listopada

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija uZagrebu idućih će dana biti relativno povoljna, čemu će pridonijeti završetak peludne sezone, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvoGrada Zagreba.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti relativno povoljna, čemu će pridonijeti završetak peludne sezone, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će prevladavati relativno povoljne biometeorološke prilike čemu znatno doprinosi dobra kakvoća zraka kao i završetak peludne sezone. Zbog toga kronični plućni bolesnici i astmatičari ne bi trebali imati dodatnih poteškoća ako se pridržavaju uputa da ujutro radi niskih temperatura zaštite nos i usta. Kroničnim srčanim bolesnicima preporučuje se redovito uzimanje lijekova, a po potrebi primjena nitroglicerinskih lijekova brzog djelovanja. Ultravioletno zračenje bit će nisko (jačina 2-4).

U srijedu se nastavlja razdoblje relativno povoljnih biometeoroloških prilika, dobrog raspoloženje i mirnog sna. Zbog jutarnje magle i hladnijeg zraka preporučuje se astmatičarima zaštititi nos i usta. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih poteškoća tijekom dana, a rano ujutro i kasno navečer mogu prema potrebi primjeniti nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Završila je peludna sezona. Ultravioletno zračenje je nisko (jačina 3-4).

U četvrtak će situacija biti relativno nepovoljna pa su moguće poteškoće sa spavanjem i lošije raspoloženje. Kronični plućni bolesnici trebaju izbjegavati teži tjelesni napor. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih poteškoća tijekom dana, a rano ujutro i kasno navečer mogu prema potrebi primjeniti nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Ultravioletno zračenje je nisko (jačina 2-3).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙