FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: bioprognoza od 20. do 22. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebujoš će u utorak biti relativno nepovoljna, a od srijede će sepopraviti, no kronični bolesnici svejedno mogu imati poteškoćauzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvoGrada Zagreba.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu još će u utorak biti relativno nepovoljna, a od srijede će se popraviti, no kronični bolesnici svejedno mogu imati poteškoća uzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će situacija biti relativno nepovoljna pa su mogući pojačana razdražljivost, smetnje koncentracije, umor i glavobolja. Kronični reumatski i srčani bolesnici imat će dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom, a kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima. Koncentracija peluda korova u zraku bit će umjerena, a ultravioletno zračenje niske jačine (0-2).

U srijedu će stanje biti relativno povoljno što će se pozitivno odraziti na raspoloženje. Kronični srčani bolesnici mogu očekivati dodatne tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnih napora, a reumatski bolesnici povoljniji dio dana mogu iskoristiti za lagane šetnje. Koncentracija peluda korova zraku bit će umjerena, a ultravioletno zračenje niske jačine (0-2).

U četvrtak će situacija biti relativno povoljna što će se kod osoba osjetljivih na vrijeme pozitivno odraziti na raspoloženje. Kronični srčani bolesnici mogu očekivati dodatne tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnih napora, a reumatski bolesnici povoljniji dio dana mogu iskoristiti za lagane šetnje. Koncentracija peluda korova zraku bit će umjerena, a ultravioletno zračenje niske jačine (1-3).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙