FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćene propozicije 46. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

ŠIBENIK, 15. listopada 2005. (Hina) - Vijeće Međunarodnog dječjegfestivala (MDF) u Šibeniku prihvatilo je danas propozicije 46.Međunarodnog dječjeg festivala koji će se održati u Šibeniku od 24.lipnja do 8. srpnja 2006.
ŠIBENIK, 15. listopada 2005. (Hina) - Vijeće Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) u Šibeniku prihvatilo je danas propozicije 46. Međunarodnog dječjeg festivala koji će se održati u Šibeniku od 24. lipnja do 8. srpnja 2006.

Prijave za sudjelovanje u službenom dijelu dramskog, lutkarskog, glazbenog, filmskog, likovnog, literarnog i inozemnog programa primat će se do 15. siječnja iduće godine.

Festivalski urednici - Dubravko Jelačić Bužimski, Jakša Fiamengo, Vid Bagur, Željko Šturlić, Branka Hlevnjak, Grozdana Cvitan i Jasenka Ramljak sudionike idućeg festivala moraju odabrati do 15. travnja.

Do 20. travnja 2006. bit će utvrđen konačni program 46. šibenskog Međunarodnog dječjeg festivala, koji će, uz službeni dio, imati i niz popratnih sadržaja, prije svega na šibenskim ulicama i trgovima.

Osvrćući se na prošlogodišnji festival, njegov ravnatelj Dragan Zlatović rekao je da su izvedena 122 programa u službenom festivalskom dijelu i pratećim sadržajima, u kojima je sudjelovalo 1412 sudionika, te 450 djece u dječjim radionicama.

Napomenuo je kako je u svijetu sve više zanimanja za šibenski festival, pa je tako lani izvedeno 35 inozemnih programa sa sudionicima iz 15 zemalja.

Zlatović je istaknuo da su gosti iz inozemstva na pravi način predstavili kulturnu tradiciju svojih zemalja, a za vrijeme festivala, osim u Šibeniku, nastupili su i u drugim mjestima Šibensko-kninske županije.

Troškovi prošlogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala iznosili su oko milijun i 850 tisuća kuna, što je oko 330 tisuća kuna više nego godinu ranije, ali je ostvarena dobit od 30-ak tisuća kuna, rekao je ravnatelj festivala.

Naglasio da u ukupnim prihodima Međunarodnog dječjeg festivala, uz sredstva gradske i županijske uprave te Ministarstva kulture, gotovo 50 posto čine vlastiti prihodi festivala.

Pomoćnik ministra kulture i član Vijeća MDF-a Srečko Šestan napomenuo je da su sve važnije kulturne manifestacije u Hrvatskoj, poput Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta i Filmskog festivala u Puli, poslovale ove godine pozitivno.

Dodao je kako je potrebna čvršća suradnja Međunarodnog dječjeg festivala s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, napomenuvši da postoji i mogućnost razvoja "dječjeg turizma" na šibenskom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙