FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Festival nove umjetnosti u Rijeci

RIJEKA,22. rujna 2005.(Hina) - Festival nove umjetnosti - FONA 2005otvoren je večeras premijernim prikazivanjem dokumentarnog filmaDubravka Jagatića "Kad muzičari šokiraju" u riječkom klubu Palach.
RIJEKA,22. rujna 2005.(Hina) - Festival nove umjetnosti - FONA 2005 otvoren je večeras premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma Dubravka Jagatića "Kad muzičari šokiraju" u riječkom klubu Palach.

Ovaj film, sastavljen iz dva dijela od po 52 minute, govori o pričama i događajima iz povijesti hrvatske popularne glazbe koji su svojedobno izazivali najviše pažnje u javnosti. To su ispadi glazbenika na sceni, poput samoranjavanja, pokazivanja genitalija, tučnjava ili specifičnih diskografskih pothvata kao što je bilo objavljivanje albuma Leta 3 "Nečuveno" koji sadrži posve prazan CD.

Festival FONA ove se godine održava pod motom "nesvrstanosti", čime su organizatori željeli naglasiti odmak sudionika toga festivala od bilo kakvih političkih pripadnosti.

Središnji dio festivala u obliku izložbe u bivšoj tvornici papira počet će sutra. Sudjeluje dvadesetak izlagača iz više europskih zemalja s grafikama, slikama, performansima i video uradcima.

Organizator festivala je Multimedijalni centar Rijeka, odnosno klub Palach.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙