FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Skupštine WEU pohvalilo hrvatsko približavanje EU-u

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Odbor za parlamentarnu suradnju iodnose s javnošću skupštine Zapadnoeuropske unije boravio je uponedjeljak u radnom posjetu Hrvatskom Saboru gdje su se predstavniciWEU-a sastali s članovima i voditeljem izaslanstva Sabora u SkupštiniZapadnoeuropske unije te predsjednicima saborskih odbora za vanjskupolitku, europske integracije, međuparlamentarnu suradnju i unutarnjupolitiku i nacionalnu sigurnost.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Odbor za parlamentarnu suradnju i odnose s javnošću skupštine Zapadnoeuropske unije boravio je u ponedjeljak u radnom posjetu Hrvatskom Saboru gdje su se predstavnici WEU-a sastali s članovima i voditeljem izaslanstva Sabora u Skupštini Zapadnoeuropske unije te predsjednicima saborskih odbora za vanjsku politku, europske integracije, međuparlamentarnu suradnju i unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

"Cilj posjeta je jačanje suradnje skupštine WEU-a i Sabora", rekao je Krešimir Ćosić, voditelj saborskoga izaslanstva u Skupštini WEU-a. "Kolege smo iscrpno informirali o promjenama i procesima u sferi oružanih snaga, sigurnosnog i obrambenog sektora".

"Zaželjeli su nam nastavak te dobre suradnje i brzo i skoro pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u", rekao je Ćosić.

Vođa izaslanstva Milos Budin rekao je da je Hrvatska korak pred pristupom EU-u i izrazio uvjerenje da će 2. listopada Hrvatska dobiti pozitivan odgovor Odbora za praćenje suradnje RH s Haaškim sudom i da će pristupni pregovori moći početi.

Rekao je da se svojim statusom pridružene članice Zapadnoeuropske unije Hrvatska još više približila europskim integracijama te je čestitao na svemu što je dosad učinila na postizanju političke stabilnosti koja je važna za čitavu regiju, kaže se u saborskome priopćenju.

Prema saborskome priopćenju, Jozo Radoš i Velimir Pleša, članovi izaslanstva Hrvatskog sabora u Skupštini Zapadnoeuropske unije, istaknuli su da Hrvatska želi dati svoj doprinos europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici i europskom sigurnosnom identitetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙