FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Retrospektiva filmova Lordana Zafranovića u Torinu

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - U Torinu će od 5. do 7. listopada uorganizaciji talijanskog Nacionalnog filmskog arhiva pokreta otporabiti održana retrospektiva filmova hrvatskog redatelja LordanaZafranovića koji za temu imaju antifašističku borbu i događaje napodručju Hrvatske tijekom Drugog svjetskog rata.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - U Torinu će od 5. do 7. listopada u organizaciji talijanskog Nacionalnog filmskog arhiva pokreta otpora biti održana retrospektiva filmova hrvatskog redatelja Lordana Zafranovića koji za temu imaju antifašističku borbu i događaje na području Hrvatske tijekom Drugog svjetskog rata.

U projekcijskoj sali torinskog Muzeja otpora, deportacije, rata, prava i slobode bit će prikazani Zafranovićevi filmovi "Okupacija u 26 slika" (1978.), "Pad Italije" (1981.) i "Zalazak stoljeća/Testament" (1994.), najavili su organizatori.

Filmovi koi će biti prikazani u ovoj retrospektivi za temu imaju talijansku okupaciju u državama bivše Jugoslavije a do sada nisu prikazani u Italiji, istaknuli su organizatori u najavi trodnevne retrospektive.

Torinski Nacionalni filmski arhiv pokreta otpora osnovan je 1966. u svrhu prikupljanja i očuvanja filmskog materijala s temom antifašističke borbe u Italiji i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙