FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Voditelj stožera osiguranja jučer završenog sastanka predsjednika srednjoeuropskih država "Croatian summita 2005." Jakov Bukvić rekao je danas kako je taj politički događaj prošao bez i jednog sigurnosnog incidenta za 16 predsjednike država koji su gostovali u Zagrebu. Sve mjere predviđene planom osiguranja uspješno su provedene, kazao je Bukvić na konferenciji za novinare te zahvalio kolegama na uspješno obavljenom poslu. Osvrnuvši se na velike prometne gužve koje su nastale prvog dana summita u četvrtak, Bukvić je podsjetio da je policija upozoravala građane na mogućnost prometnih gužvi, ali da je to upozorenje dio građana olako shvatio.

ZAGREB- Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas da su privedena četvorica hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u petak, u 23,40 sati, na Glavnom kolodvoru kantama za smeće, kamenim blokovima i drugim predmetima razbili stakla vagona vlaka koji prometuje na relaciji Ljubljana-Solun, i u vagon ubacili nekoliko zapaljivih baklji tzv. bengalki, pri čemu je izbio požar te je troje putnika lakše ozlijeđeno. Protiv te četvorice, od kojih su dvojica maloljetnika, podnesen je Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka. Nakon provedenog prekršajnog postupka nad spomenutom četvoricom izgrednika bit će provedena i kriminalistička obrada zbog kažnjivog djela dovođenja u opasnost.

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Anto Đapić primio je danas predsjednika Paneuropske unije Otta von Habsburga te mu zahvalio na "svemu što je učinio svih ovih godina za Hrvatsku i grad Osijek koji je posjećivao i u najtežim ratnim danima". Posebno ga je izvijestio kako Osijek i Osječko-baranjska županija uskoro otvaraju ured u Bruxellesu s ciljem gospodarskog lobiranja i pomoći oko dobivanja sredstava iz pretpristupnih fondova, posebice za poljoprivredu i zaštitu okoliša. Osječki gradonačelnik napomenuo je i kako je predsjednik Paneuropske unije von Habsburg posebno upozorio da "Hrvatska ne smije propustiti veliku šansu da uđe u EU jer je to u interesu svih građana", te je istaknuo da će joj u tome i Austrija i Njemačka značajno pripomoći.

OSIJEK - Na vojnom poligonu "Gašinci" kod Đakova sutra će se, u nazočnosti visokih državnih i vojnih dužnosnika, održati vojna vježba "Prikaz mogućnosti vojnog poligona Gašinci". Uz multimedijalnu prezentaciju vojnog poligona "Gašinci" održat će se praktične vježbe svladavanja NATO prepreka, mehaniziranog voda u napadu te provedba nekoliko školskih gađanja. Vojni poligon "Gašinci" udaljen je 14 kilometara sjeverozapadno od Đakova, na području nekadašnjih sela Veliko i Malo Nabrđe.

JELSA - U Jelsi na otoku Hvaru, euharistijskim slavljem i procesijom koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, proslavljena je 400. obljetnica utemeljenja župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Kardinal Bozanić u propovijedi je naglasio bogatu vjersku tradiciju te župe, smještene u središnjem dijelu otoka Hvara. Brojne vjernike kardinal Bozanić podsjetio je na važnost euharistije u životu svake vjerničke zajednice.

ZAGREB - Predsjednik Društva hrvatskih književnika (DHK) Stjepan Čuić izjavio je danas Hini da je zadovoljan uspjehom ovogodišnjih Zagrebačkih književnih razgovora, na kojima se govorilo o suvremenoj književnosti i jezicima Europe. Predsjednik Društva hrvatskih književnika danas je sudionike 27. Zagrebačkih književnih razgovora odveo na izlet u Rijeku, odakle se, kako je rekao, "pruža krasan pogled na otok Krk i hrvatsku glagoljicu". Posjetom Rijeci završavaju ovogodišnji Razgovori, na kojima je sudjelovalo 19 književnika iz 12 država.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu večeras završava 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005.". Na toj specijaliziranoj sajamskoj priredbi, koja traje od 12. listopada, sudjelovalo je više od 600 izlagača. Više od polovice bili su strani izlagači iz 28 država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙