FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Nikole Šubića Zrinjskog" u riječkom HNK

RIJEKA, 16. listopada 2005.(Hina) - Opera "Nikola Šubić Zrinjski" Ivanapl. Zajca u subotu navečer premijerno je izvedena u riječkojkazališnoj kući, koja nosi ime autora ove opere.
RIJEKA, 16. listopada 2005.(Hina) - Opera "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca u subotu navečer premijerno je izvedena u riječkoj kazališnoj kući, koja nosi ime autora ove opere.

Redatelj je Krešimir Dolenčić, a orkestrom je ravnao Alan Bjelinski. U naslovnoj ulozi nastupio je bugarski pjevač Valentin Enčev. Uz njega su nastupili Mirella Toić, Ingrid Haller, Sergej Kiselev, Ivica Čikeš, Voljen Grbac i drugi.

Scenografja je djelo Dinke Jeričević, kostimi Ike Škomrlj i Dženise Pecotić, a koreografiju i scenski pokret je osmislila Sonja Kastl.

U ovoj izvedbi "Nikole Šubića Zrinsjkoga" po ideji redatelja Krešimira Dolenčića, težište je s herojskog i borbenog ozračja, koje je karakteriziralo ranije izvedbe, prebačeno na odnose unutar obitelji i, posebno, na pitanja razložnosti odlaska u borbu i općenito opravdanosti ratovanja.

U repriznim prikazivanjima u naslovnoj će ulozi nastupiti Armando Puklavec i Mirko Čagljević, Mirellu Toić će zamijeniti Olga Kaminska, Ingrid Haller Vendi Pogorelić, Sregeja Kiseleva Voljen Grbac, Ivicu Čikeša Siniša Štork a Voljen Grbac će ulogu Mehmeda Sokolovića prepustiti Davoru Lešiću.

Opera "Nikola Šubić Zrinjski" dio je programa glazbene manifestacije "Zajčevi dani" koja u organizaciji riječkog HNK traje do 20. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙