FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Komedija najavila bogat repertoar u novoj sezoni

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Pedesetpetu sezonu zagrebačko Gradskokazališta Komedija obilježit će trima glazbenima i dvjema dramskimpremijerama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Pedesetpetu sezonu zagrebačko Gradsko kazališta Komedija obilježit će trima glazbenima i dvjema dramskim premijerama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Bajadera - operetna bombonijera" spojit će najbolje glazbene brojeve u priču o opereti, rekao je redatelj Vlado Štefančić dodajući kako će se velika trojka Strauss-Lehar-Kalman po prvi put naći u istoj opereti, libretu i partituri.

Brodvejski hit-mjuzikl Mela Brooksa i Thomasa Meehana "Producenti", nastao na temelju istoimenog filma iz 1968., u Komediji će se moći vidjeti u režiji Krešimira Dolenčića.

Računovođa propalog brodvejskog producenta zaključi da se više novca može zaraditi predstavom koja bi propala, nego onom koja bi bila veliki hit. Stoga se daju u potragu za takvom predstavom, ali "Proljeće za Hitlera" Franza Liebkinda, suprotno očekivanju, ipak postaje veliki hit.

"Briljantin" Jima Jacobsa i Warrena Caseya, o Sandy i Dannyju koji su proveli nezaboravno ljeto ne znajući da će se na jesen sresti u istoj školi, svjetski je poznat mjuzikl, a svoju će premijeru imati na Jarunfestu 2006. Dirigent je Dinko Appelt, a koreograf Igor Barberić.

Od dramskih premijera na repertoaru će biti "Uhvaćen u mrežu" Raya Cooneya u režiji Vladimira Gerića i "Cigle svete Elizabete" Vida Baloga i Damira Lončara.

"Uhvaćen u mrežu" nastavak je poznate svjetske uspješnice "Kidaj od svoje žene", a govori o taksistu Smithu koji živi istodobno u dva braka, u dva dovoljno udaljena stana.

"Cigle svete Elizabete" oslanjaju se na legendu starosjedilaca na Vrapču, o putu svetoga Franje Asiškog iz Assisija preko Hrvatske prema Ugarskoj.

Proteklu sezonu, u kojoj je odigrano dvjestotinjak predstava, obilježila je uspješnica "Chicago", odigrana čak 86 puta u raznim kazalištima i na raznim pozornicama, podsjetio je ravnatelj Komedije Niko Pavlović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙