FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Slobodna Bosna" tvrdi da je Jelavić u Zagrebu

SARAJEVO,14. listopada(Hina) - Bivši član Predsjedništva BiH AnteJelavić, osuđen u toj zemlji zbog pronevjere, krije se u Zagrebu ivrlo brzo, možda već do kraja tjedna, kani se prijaviti hrvatskojpoliciji, tvrdi u petak sarajevski tjednik "Slobodna Bosna" kojinagađa da bi Jelavića mogao zastupati zagrebački odvjetnik BosiljkoMišetić.
SARAJEVO,14. listopada(Hina) - Bivši član Predsjedništva BiH Ante Jelavić, osuđen u toj zemlji zbog pronevjere, krije se u Zagrebu i vrlo brzo, možda već do kraja tjedna, kani se prijaviti hrvatskoj policiji, tvrdi u petak sarajevski tjednik "Slobodna Bosna" koji nagađa da bi Jelavića mogao zastupati zagrebački odvjetnik Bosiljko Mišetić.

"To su budalaštine koje nemaju veze s istinom. Nisam u kontaktu s Jelavićem, a on uostalom ni nema razloga za angažiranje odvjetnika u Hrvatskoj jer je ovdje slobodan čovjek, budući da Hrvatska ne izručuje svoje građane", izjavio je Hini Mišetić.

Sarajevski tjednik tvrdi kako, unatoč ranijim nagađanjima, postoje pouzdane informacije da se Jelavić nije sklonio u Split, gdje ima stan, već da je proteklih dana navodno viđen u Zagrebu.

Na upit je li Državno odvjetništvo RH (DORH) dalo ikakav nalog policiji za postupanje prema Jelaviću, glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin kratko je izjavila da je za sve nadležno Ministarstvo pravosuđa u kojemu se danas, kao i u MUP-u, nisu mogle dobiti nikakve informacije.

Ante Jelavić nepravomoćno je osuđen na deset godina zatvora zbog pronevjere novčane pomoći što ju je kao pomoć Hrvatima u BiH slala hrvatska vlada, a za njim je BiH raspisala međunarodnu tjeralicu, nakon što se 6. listopada nije pojavio na čitanju presude. Mediji nagađaju da se krije u Hrvatskoj. I dok Državni sud BiH i tamošnje Tužiteljstvo očekuju njegovo uhićenje i izručenje ako je u Hrvatskoj, iz hrvatskog MUP-a i Ministarstva pravosuđa proteklih je danas u više navrata rečeno da Hrvatska po Ustavu svoje građene ne izručuje drugim državama.

Voditelj odjela za organizirani kriminal i korupciju pri Tužiteljstvu BiH John McNair izjavio je jučer da oni nemaju službenu potvrdu da se Jelavić uopće nalazi u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙