FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Glas Koncila": Posljedice privatizacije do te mjere strašne da nikada ne će posve zacijeliti

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila"tvrdi kako nema sumnje da je pretvorba i privatizacija na hrvatskinačin s pravom označena "pljačkom stoljeća" te da su posljedice do temjere strašne da rane koje su ti procesi prouzročili "nikada ne ćeposve zacijeliti".
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila" tvrdi kako nema sumnje da je pretvorba i privatizacija na hrvatski način s pravom označena "pljačkom stoljeća" te da su posljedice do te mjere strašne da rane koje su ti procesi prouzročili "nikada ne će posve zacijeliti".

Osvrnuvši se na rasprave u Hrvatskome saboru o reviziji pretvorbe i privatizacije te na izjavu predstavnika Komisije HBK "Iustitia et pax" prošli tjedan u Lisabonu kako je Katolička crkva u Hrvatskoj propustila reagirati autentičnim stajalištima o privatizaciji i socijalnim pravima, glavni urednik tjednika Ivan Miklenić u komentaru ističe kako je najgore od svega toga činjenica da je takav zakon i danas na snazi i da ga nije željela promijeniti ni prijašnja koalicijska vlast, a ne želi ga, čini se, mijenjati ni sadašnja.

Raspravu u Hrvatskome saboru o pretvorbi i privatizaciji ocijenio je bacanjem pijeska u oči javnosti, jer oni koji točno znaju što se i kako se dogodilo, zadovoljni su s time, a dobronamjerni zastupnici postaju svjesni svoje nemoći da išta učine za pravedno sankcioniranje "pljačke stoljeća".

"Glas Koncila" upozorava kako "moćne skupine", satkane pretežito od moćnika iz prijašnjih, komunističkih, centara moći i razgranane od tzv. društvene baze preko medija do vlasti na svim razinama, stvarno kroje gotovo sve grane hrvatskoga društva, od politike, gospodarstva do kulture i socijale.

Komentator temeljni problem hrvatskoga društva vidi u tome što nema stvarne političke volje i odlučnosti da se u što je moguće većoj mjeri ostvaruje društvena pravda, da se suzbija korupcija i sve vrste kriminala te da se zaštite hrvatski nacionalni interesi u sučeljavanju s različitim grupama koje se beskrupulozno bore isključivo za svoje interese.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙