FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo u povodu Dana bijelog štapa

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Odbor za rad, socijalnu politiku izdravstvo Hrvatskog sabora uputio je u današnjem priopćenju potporuslijepim i slabovidnim osobama u povodu 15. listopada, Međunarodnogdana bijelog štapa.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora uputio je u današnjem priopćenju potporu slijepim i slabovidnim osobama u povodu 15. listopada, Međunarodnog dana bijelog štapa.

Odbor poručuje svim slijepim i slabovidnim osobama u Hrvatskoj, kojih ima oko 6.000, njihovim obiteljima i udrugama, da podržava sve akcije i potičemo nadležne institucije na bolje razumijevanje potreba i ujednačavanje prava, te poboljšanje sveukupnog položaja slijepih i slabovidnih osoba.

U svijetu se Dan bijelog štapa obilježava od 1964. godine, a u nas odlukom Hrvatskoga sabora od 1996.

Bijeli štap je prometni zaštitni znak slijepih, znak vozačima da na cesti prepoznaju slijepe ljude, kako bi zaustavili vozilo i propustili slijepog čovjeka da prođe.

Ujedno je to pomagalo koje slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu, simbol njihove nezavisnosti i samostalnosti, te put ka potpunijoj integraciji u društvo, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙