FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra na Cvjetnom trgu program "Bez psa vodiča sve su ulice slijepe"

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za školovanje pasavodiča i mobilitet priredit će sutra prijepodne na zagrebačkomCvjetnom trgu edukativno-promotivni program "Bez psa vodiča sve suulice slijepe".
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet priredit će sutra prijepodne na zagrebačkom Cvjetnom trgu edukativno-promotivni program "Bez psa vodiča sve su ulice slijepe".

Priredbom udruga želi zahvaliti dosadašnjim sponzorima i donatorima koji su proteklih godinu dana poduprli izgradnju Centra za pse vodiče i mobilitet na zagrebačkoj Dotrščini.

Poznate osobe iz kulturnog, društvenog i političkog života igrat će stolnoteniski turnir sa slijepim osobama koristeći tamne naočale, sudjelovat će u simulaciji kretanja slijepih uz pomoć pasa vodiča i informirati građane o važnosti pasa vodiča za slijepe i druge osobe s otežanim kretanjem.

Program će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ujedno i pokrovitelj.

Centar za pse vodiče i mobilitet, čija je gradnja započela u svibnju i koštat će 15 milijuna kuna, zajednički grade Vlada, Grad Zagreb i Udruga za školovanje pasa vodiča, ravnomjerno sudjelujući u financiranju.

Centar će biti prva rehabilitacijska ustanova iz područja orijentacije i kretanja slijepih koja će ih obučavati samostalnom kretanju putem bijelog štapa ili psa vodiča.

U Centru će se školovati psi vodiči slijepih, rehabilitacijski psi za osobe u invalidskim kolicima te terapijski psi za djecu s poremećajima u razvoju.

Centar će biti veličine 1400 kvadratnih metara, a osim smještaja polaznika škole, predviđen je i smještaj 40 pasa.

Za izgradnju Centra Udruga je dosad putem različitih donatora i sponzora prikupila oko 1,2 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙