FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: Prijedlog deklaracije u povodu slovenskog zakona

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Na sjednici proširenaPredsjedništva Hrvatskog sabora predsjednicima klubova saborskihzastupnika predočen je prijedlog deklaracije u povodu zakona ozaštićenoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu, što ga je jučerdonio slovenski parlament.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Na sjednici proširena Predsjedništva Hrvatskog sabora predsjednicima klubova saborskih zastupnika predočen je prijedlog deklaracije u povodu zakona o zaštićenoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu, što ga je jučer donio slovenski parlament.

O prijedlogu bi se saborski klubovi trebali očitovati sutra.

U prijedlogu deklaracije Hrvatski sabor utvrđuje kako je zakon o zaštićenoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu slovenskog parlamenta ništavan i međunarodnopravno neutemeljen.

Hrvatski sabor ističe da je donošenje tog zakona pokušaj povrjede suverenih prava Republike Hrvatske te se zauzima za razrješenje graničnih prijepora miroljubivo u skladu s Poveljom UN-a i odgovarajućim međunarodnim konvencijama.

Hrvatski sabor zaključuje kako pitanje razgraničenja na moru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije treba rješavati pred međunarodnim pravosudnim tijelima te u skladu s tim Hrvatski sabor podupire već poduzete Vladine inicijative, stoji u prijedlogu deklaracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙