FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savez slijepih najavljuje prosvjed zbog doplatka za stopostotne invalide

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski savez slijepih najavio jedanas da će u petak, 14. listopada, uoči Dana bijelog štapa,organizirati prosvjed jer još nije riješeno pitanje zakonskogreguliranja doplatka za osobe sa stopostotnim invaliditetom.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski savez slijepih najavio je danas da će u petak, 14. listopada, uoči Dana bijelog štapa, organizirati prosvjed jer još nije riješeno pitanje zakonskog reguliranja doplatka za osobe sa stopostotnim invaliditetom.

Prosvjedna povorka okupit će se u 11 sati ispred zgrade Hrvatskog saveza slijepih u Draškovićevoj ulici te će se krenuti do Trga bana Jelačića gdje će se u 11,30 prosvjednicima obratiti predstavnici Saveza i drugih kategorija osoba sa stopostotnim invaliditetom, priopćio je Savez slijepih.

Prosvjednici će od nadležnih tijela vlasti zatražiti da počnu konkretne razgovore i dogovore s udrugama koje okupljaju osobe s najtežim invaliditetom, kako bi se došlo do rješenja koja će uvažavati stvarne potrebe osoba s invaliditetom i mogućnosti zemlje.

Posebice će zatražiti realizaciju aktivnosti koje su dogovorene na sastanku s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor održanom 11. listopada. Tada je Kosor obećala da će predložiti Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi uključivanje u razgovore sa Savezom slijepih, a od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija usporedni prikaz zakonodavstva o toj problematici.

Također se očekuje konačna izrada potencijalnog broja korisnika obuhvaćenih mogućim zakonskim rješenjem.

Organizatori na prosvjedu očekuju više od 400 osoba s različitim oblicima invaliditeta iz cijele Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙