FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 19. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 19. rujna.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. rujna.

ZAGREB - Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organizatori su okruglog stola na temu "Proširenje Europske unije i trgovinska integracija". Kašnjenja u provedbi reformi potrebnih za dovršetak tranzicije i uspjeh integracijskog procesa mogu otežati sposobnost zemlje za suočavanje s tržištem EU. Stoga je cilj okruglog stola pobliže analizirati trgovinske kriterije za članstvo u EU i ukazati na konkretno stanje u Hrvatskoj. (12 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) održat će se javno otvaranje ponuda za kupnju 88,86 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Hoteli Koločep (na otoku Koločep u blizini Dubrovnika). Početna cijena za oglašene dionice Koločepa je 10,51 milijun kuna, odnosno 75 posto od njihove nominalne vrijednosti. Dionice su iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Tvrtka Hoteli Koločep sastoji se od apartmanskog naselja s osam vila te hotela Koločep, ukupnog smještajnog kapaciteta 136 soba i 15 apartmana, a zapošljava 58 radnika (14 sati, HFP, Ive Lučića 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatskog agronomskog društva i GIU-a Hrvatsko sjeme biti će riječi o aktualnom stanju biljne i stočarske proizvodnje u Hrvatskoj (11 sati, Hrvatsko agronomsko društvo, Berislavićeva 6).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Amis Telekom, koja je postala zastupnik vodećeg proizvođača antivirusnih i sigurnosnih rješenja finske tvrtke F-Secure za hrvatsko tržište, na konferenciji za novinare govorit će o najnovijoj tehnologiji koju F-Secure nudi za zaštitu računala i mobilnih telefona te o viziji tvrtke u narednom razdoblju (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Nastavlja se višemjesečni trend smanjenja fizičkog opsega građevinskih radova u Hrvatskoj. Tako su građevinski radovi u lipnju ove godine bili manji za 3,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do lipnja 2005. manji za 6 posto u usporedbi s radovima u razdoblju od siječnja do lipnja 2004. Tendencija smanjenja građevinskih radova započela je u srpnju prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙