FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burns pozvao na brzi početak kosovskih pregovora

PRIŠTINA, 13. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države žele dapregovori o konačnom statusu Kosova počnu u narednih 30 dana ismatraju da ni jedna od pregovaračkih strana ne bi trebala imati pravoveta u pregovorima, rekao je u četvrtak u Prištini američki državnipodtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.
PRIŠTINA, 13. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države žele da pregovori o konačnom statusu Kosova počnu u narednih 30 dana i smatraju da ni jedna od pregovaračkih strana ne bi trebala imati pravo veta u pregovorima, rekao je u četvrtak u Prištini američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.

"Mi se nadamo da će ubrzo, u narednih 30 dana, započeti pregovori i da će zemlje i narodi razgovarati međusobno o najboljem putu za njihovu budućnost", kazao je Burns novinarima nakon završetka susreta s najvišim međunarodnim i kosovskim dužnosnicima i političkim čelnicima.

"Status quo se treba promijeniti. Proces treba započeti u narednih 30 dana", kazao je je Burns.

"Mi vjerujemo da ni jedna strana nema pravo veta u pregovorima. Mi ne vjerujemo da pregovarači vlak može biti zaustavljen", rekao je Burns.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙