FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD podržavaju Annanov prijedlog o Kosovu

WASHINGTON, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države upotpunosti podržavaju projekt glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da sešto prije otvore pregovori o konačnom statusu Kosova, izjavio je upetak američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.
WASHINGTON, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju projekt glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da se što prije otvore pregovori o konačnom statusu Kosova, izjavio je u petak američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns.

"Sjedinjene Države podržavaju u potpunosti odluku glavnog tajnika UN-a da se što prije pokrenu pregovori", izjavio je Burns koji će Kosovo i regiju posjetiti idući tjedan.

"Smatramo da status quo kakav je na Kosovu od 1999. godine više nije održiv. Stanovništvo te regije ima pravo znati da ima budućnost i da može kontrolirati tu budućnost", dodao je.

Annan je u petak u Bernu najavio da će "uskoro" početi pregovori o konačnom statusu Kosova te da će uskoro biti imenovan i poseban predstavnik zadužen za pregovore između Beograda i Prištine.

Sjedinjene Države će također imenovati posebnog izaslanika koji će sudjelovati u tim pregovorima, dodao je Burns.

"Potrebno je da se pregovori vode na miroljubiv način i da ni jedna strana ne pribjegne zastrašivanju i nasilju", istaknuo je Burns.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙