FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burns: SAD neće određivati budući status Kosova

PRIŠTINA, 13. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države neće određivatibudući politički status Kosova, već će se angažirati kako bipregovarački proces bio uspješan, izjavio je u četvrtak u Prištiniamerički podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns nakon razgovoras predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom.
PRIŠTINA, 13. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države neće određivati budući politički status Kosova, već će se angažirati kako bi pregovarački proces bio uspješan, izjavio je u četvrtak u Prištini američki podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns nakon razgovora s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom.

"Nije na SAD-u da određuje budući status Kosova, vaš je zadatak da stvarate uvjete kako bi se vodili razgovori, a kompromisi trebaju biti dio tih razgovora", rekao je Burns.

On je kazao kako njegova zemlja ne favorizira nijedan rezultat pregovora, ali prema njemu, "konačni rezultat treba omogućiti svim građanima Kosova da žive u miru međusobno, kako albanskoj tako i za srpskoj zajednici".

SAD, prema Burnsu, daje snažnu potporu odluci glavnog tajnika UN-a Kofija Annana o početku pregovora o konačnom statusu Kosova, kako bi oni počeli što prije, po mogućnosti u studenome ili prosincu ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙