FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Imamo određene tragove vezane uz pljačku Fine

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehunpotvrdio je danas da policija "ima određene tragove" u slučajuprošlomjesečne pljačke poslovnice Fine u Zagrebu, no da još uvijeknije otkrila tko su razbojnici.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je danas da policija "ima određene tragove" u slučaju prošlomjesečne pljačke poslovnice Fine u Zagrebu, no da još uvijek nije otkrila tko su razbojnici.

"Imamo određene tragove, no još uvijek nismo otkrili počinitelje pljačke", kazao je glasnogovornik MUP-a reagirajući na nagađanja današnjeg dnevnog tiska kako je policija na tragu pljačkašima.

"Kad bi postojala konkretna osoba koju sumnjičimo za tu pljačku obavijestili bi smo javnost o tome. Medijska nagađanja ne želimo komentirati, a s tim u vezi mogu istaknuti kako policija ne nagađa, jer joj to i nije u interesu, već provodi detaljnju kriminalističku obradu", kazao je Mehun na konferenciji za novinare u zagrebačkoj policiji na kojoj se govorilo i o sigurnosnim mjerama povodom summita 17 predsjednika srednjeeuropskih država u Zagrebu te izmjenama tzv. zakona o navijačima.

Mehun je kazao da je policija u dosadašnjoj istrazi pljačke Fine u kojoj su ubijena dva zaštitara obavili oko 1500 obavijesnih razgovora, više od 20 poligrafskih testiranja i pretražili veći broj stanova. Za stotinjak osoba utvrđeno je na osnovu foto robota da nisu počinitelji, dok je njih četrdesetak imalo provjeren alibi.

Službenici u policijskim postajama su dobili interna uputstva o naziranju određenih osoba i prostora, no sve to do sada nije rezultiralo ničijim uhićenjem, kazao je.

U svemu tome pronađeni su brojni tragovi, koji mogu biti čvrsti dokazi kada dođemo do osobe koja se sumnjiči za pljačku, rekao je Mehun, opovrgnuvši nagađanja tiska da unutar MUP-a postoje interne tjeralice za pljačašima.

No, kako je prenio Hrvatski radio načelnik Ureda načelnika zagrebačka policija Krunoslav Borovec je izjavio da je raspisana potraga za jednom osobom, ali nije želio otkriti u kojem kontekstu se ta osoba povezuje s pljačkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙