FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavljena primopredaja dužnosti u Upravi HŽ-a

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Vršitelj dužnosti predsjednika UpraveHrvatskih željeznica (HŽ) Davorin Kobak, prilikom današnjeprimopredaje dužnosti u HŽ-u, je istaknuo da će prvi posao nove upravebiti snimanje postojećeg stanja i provedba svih potrebnih priprema zaposlovnu 2006.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Davorin Kobak, prilikom današnje primopredaje dužnosti u HŽ-u, je istaknuo da će prvi posao nove uprave biti snimanje postojećeg stanja i provedba svih potrebnih priprema za poslovnu 2006.

Skupština HŽ-a jučer je donijela odluku o opozivu Uprave odnosno rasrješenju Tomislava Josipa Mlinarića i Ivice Klarića Kukuza dužnosti predsjednika, odnosno zamjenika predsjednika Uprave HŽ-a. Kobak je na HŽ-u do sada obnašao dužnost direktora HŽ-Carga, a uz njega na mjesto zamjenika predsjednika Uprave HŽ-a imenovan je Marijan Klarić, koji je dužnost generalnoga direktora Hrvatskih željeznica obnašao od 1996.

Nova Uprava usredotočit će se na rješavanje tekućih problema i na poboljšavanje voznoga parka, pri čemu će se posebno koncentrirati na rješavanje pitanja vezanih za remonte lokomotiva koji se izvode u TŽV-u Gredelj i u Končaru. U svojim poslovnim aktivnostima nova Uprava osobito će se koncentrirati na aktivnosti oko sklapanja novoga ugovora s tvrtkom Đuro Đaković o izgradnji novih vagona, kao i na intenzivniji razvoj gradskoga i prigradskog prijevoza, pri čemu remont pruge prema Sisku ima važno mjesto, izjavio je Kobak u priopćenju iz HŽ-a.

Kobak naglašava da unaprjeđenja na tehnološkom planu, jaču međunarodnu suradnju i razvijanje dobrih poslovnih odnosa ostaju opće, ali važne poslovne odrednice HŽ-a.

Primopredaja je obavljena u nazočnosti pomoćnika ministra za željeznički promet Branimira Jerneića.

Nova Uprava za sada ne najavljuje nikakve kadrovske promjene, navodi se u priopćenju iz HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙