FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Dan nakon štrajka promet se normalizira

PARIZ, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Situacija u prometu u Francuskojpostupno se vraća u normalu u srijedu, dan nakon štrajka i prosvjedakoji su okupili više stotina tisuća osoba na ulicama francuskihgradova.
PARIZ, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Situacija u prometu u Francuskoj postupno se vraća u normalu u srijedu, dan nakon štrajka i prosvjeda koji su okupili više stotina tisuća osoba na ulicama francuskih gradova.

Promet je uspostavljen i u pariškim zračnim lukama Roissy i Orly po završetku štrajka kontrolora leta koji je uzrokovao otkazivanje nekoliko stotina letova.

Francuske željeznice ustvrdile su "postupni povratak" u normalu, usprkos i dalje prisutnom poremećaju na mreži Pariz-sjever, te u regionalnom prometu u Montpellieru i Toulouseu gdje se štrajk proširio.

U utorak je po podacima sindikata više od milijun osoba sudjelovalo u približno 150 prosvjeda u Francuskoj radi zaštite kupovne moći i zaposlenja. Prema podacima policije u prosvjedima je sudjelovalo manje od 500 tisuća ljudi.

Većina tiska smatra da premijer Dominique de Villepin neće promijeniti svoju politiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙