FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smijenjeni predsjednik Uprave HŽ-a i njegov zamjenik

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Skupština Hrvatskih željeznica (HŽ)razriješila je danas dužnosti predsjednika Uprave HŽ-a TomislavaJosipa Mlinarića i njegova zamjenika Ivicu Klarića Kukuza te jeimenovala privremenu Upravu HŽ-a, priopćeno je iz Ministarstvo mora,turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Skupština Hrvatskih željeznica (HŽ) razriješila je danas dužnosti predsjednika Uprave HŽ-a Tomislava Josipa Mlinarića i njegova zamjenika Ivicu Klarića Kukuza te je imenovala privremenu Upravu HŽ-a, priopćeno je iz Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Na skupštini, održanoj u prostorijama Ministarstva, odlučeno je da će na čelu privremene Uprave HŽ-a biti Davor Kobak, koji je dosad obnašao dužnost direktora HŽ Carga, dok je za zamjenika privremenog predsjednika Uprave imenovan Marijan Klarić.

U priopćenju Ministarstva ne navodi se razlog Mlinarićeve smjene.

No, u nekim današnjim medijskim napisima špekulira se da je jedan od razloga to što su Nadzornom odboru HŽ-a na sjednici u ponedjeljak, koja je bila prekinuta, prikazani krivi rezultati poslovanja HŽ-a u prvih pola godina.

Kao drugi razlog mediji navode raspad HŽ-ova sustava, pozivajući se na izjavu resornog ministra Božidara Kalmete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙