FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Županija zaostaje za prosjekom RH

OSIJEK, 19. rujna 2005. (Hina) - U gospodarstvu Osječko-baranjskežupanije postoje neki pozitivni pomaci, poput povećanja industrijskeproizvodnje, vanjsko-trgovinske razmjene i zaposlenosti, ali stanje inadalje opterećuju problemi poput insolventnosti i činjenice daŽupanija u razvoju zaostaje za hrvatskim prosjekom te razvijenijimpodručjima poput Istre ili Zagreba, zaključeno je na današnjojsjednici Županijskog poglavarstva.
OSIJEK, 19. rujna 2005. (Hina) - U gospodarstvu Osječko-baranjske županije postoje neki pozitivni pomaci, poput povećanja industrijske proizvodnje, vanjsko-trgovinske razmjene i zaposlenosti, ali stanje i nadalje opterećuju problemi poput insolventnosti i činjenice da Županija u razvoju zaostaje za hrvatskim prosjekom te razvijenijim područjima poput Istre ili Zagreba, zaključeno je na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva.

U raspravi je izraženo nezadovoljstvo radom osječkoga Sveučilišta, za kojega su pojedini članova Poglavarstva ustvrdili da je elitistički pozicionirano u odnosu na probleme u Županiji te da bi trebalo obrazovati kadrove, u skladu s potrebama gospodarstva, a ne, iz godine u godinu, proizvoditi nezaposlene.

Istaknuto je da, kroz prepoznavanje poduzetničkih lidera i njihovih brandova, treba raditi na afirmaciji poduzetništva te upozoreno da država mora osigurati uvjere za ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva, jer će se, u suprotnom, liderske tvrtke stvarati samo na određenim područjima.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako se uskoro očekuje dovršetak strategije razvoja Županije te da je nadležnim tijelima danas uputio prijedloge Županije za državni proračun za iduću godinu.

Izvijestio je kako su ovogodišnje štete od elementarnih nepogoda na pšenici iznosile 67 milijuna kuna, dok se ukupne štete procjenjuju na više od 400 milijuna kuna.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙