FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica zagrebačke Skupštine nastavlja se sutra

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Sjednica zagrebačke Gradske skupštinetrajala je danas od jutra do večernjih sati ali će se zbog opširnogdnevnog reda nastaviti i sutra.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine trajala je danas od jutra do večernjih sati ali će se zbog opširnog dnevnog reda nastaviti i sutra.

Gradski zastupnici, uz kritike oporbe, prihvatili su polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog Proračuna.

Pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić kazao je da se proračun (5 milijardi i 650 milijuna kuna) provodi unutar planiranih okvira. Na ukupna zaduženja Zagreba i gradskih trgovačkih društava otpada 43 posto proračuna, a najveći dio zaduženja (228 od 327 milijuna eura) odnosi se na jamstva trgovačkim društvima, rekao je Kojić.

Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) ocijenila je da proračun karakterizira nepreglednost, nedostupnost i da je bio u funkciji predizborne kampanje te da se vrlo malo trošilo za potrebe škola, vrtića i socijalnih ustanova.

Ivica Miočić Stošić (Nezavisna lista Borisa Mikšića) rekao je da se proračun puni iz poreza i prireza, a trgovačka društva iako bi po svojoj djelatnosti to trebala činiti proračun ne pune.

Joško Morić je u ime Kluba HDZ-DC-HSLS rekao kako se vidi da se svaki mjesec što su se bližili lokalni izbori "sve više novca dijelilo", a najviše u svibnju (tri milijuna kuna).

Miroslav Rožić (HSP) rekao je da je izvješće o izvršenju proračuna uobičajena demagogija, izmišlja se, frizira, ima crnih fondova i prebacivanja iz stavke u stavku, a na upit Kojića da pokaže koji su to crni fondovi jer ih nema, Rožić mu je je odgovorio da je Kojić sam na sjednici Skupštine rekao da imaju crne fondove.

Prihvaćeni su i prijedlozi za promjenu Statuta Grada i Poslovnika Gradske skupštine.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac rekla je kako se zauzima da se u odbore radi poboljšanja rada uvedu stručni ljudi koji se ne bave politikom.

Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) rekla je kako će Kontrolni Ured u Poglavarstvu dobro doći gradonačelniku, ali uvođenje Odbora za kontrolu u Skupštinu dovodi u pitanje što zastupnici rade, jer sami sve mogu iskontrolirati. Jelena Pavičić-Vukičević (SDP) rekla je kako ta stranka misli da bi svi Klubovi gradskih zastupnika trebali surađivati u Kontrolnom odboru i kontrolirati izvršnu vlast. Gradski zastupnici podržali su da se nastavi suradnja Beča i Zagreba, te prijedlog da se zajedno s RH osnuje agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama.

Sutra u nastavku 4. sjednice Skupštine razmatrat će poslovna izvješća direktora gradskih trgovačkih društava za 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙