FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 1. siječnja nafta se distribuira sustavom kartičnog iščitavanja

PULA, 12. listopada 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva Ivan Katavić na današnjem je radnomsastanku u Puli s predstavnicima ribarskog sektora u Istri najavio daće se od 1. siječnja plava nafta distribuirati sustavom kartičnogiščitavanja, što će omogućiti kontrolu i uštedu u cijeni togenergenta.
PULA, 12. listopada 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ivan Katavić na današnjem je radnom sastanku u Puli s predstavnicima ribarskog sektora u Istri najavio da će se od 1. siječnja plava nafta distribuirati sustavom kartičnog iščitavanja, što će omogućiti kontrolu i uštedu u cijeni tog energenta.

Po Katavićevim riječima, u protekle dvije godine količina distribuirane nafte je udvostručena što znači da nafta, kako je rekao, "negdje curi" pa treba što hitnije riješiti problem nadzora.

Ujedno, drži on, u zadnjih pet godina cijena nafte rapidno je rasla, ali ne u skladu s porastom cijene ribe, pa je stoga izrazio bojazan da će ribari koji ne budu imali ekonomsku računicu naprosto odustati od ribolova.

Govoreći o problemima s distribucijom plave nafte, koja se do sada distribuirala na 75 Ininih postaja, Ivan Katavić je ocijenio da se time ribarima stvaraju dodatni troškovi za dolaženje do mjesta ukrcaja pa će se shodno tomu omogućiti i drugim dobavljačima da distribuiraju naftu.

Tijekom današnjeg susreta kao prioritet istaknuto je i što hitnije donošenje prostornih planova kao uvjet korištenja sredstava iz europskih fondova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙