FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: pitanje granice prepustiti trećoj strani

PULA,4. listopada(Hina) - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-aDamir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinukomentirajući hrvatsko-slovenske odnose istaknuo kako bi pitanjegranice trebalo prepustiti trećoj strani i poštovati čin ribarskograzgraničenja od prije tri godine.
PULA,4. listopada(Hina) - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu komentirajući hrvatsko-slovenske odnose istaknuo kako bi pitanje granice trebalo prepustiti trećoj strani i poštovati čin ribarskog razgraničenja od prije tri godine.

On je stoga istarskim ribarima poručio da ne nasjedaju na provokacije, da ne budu u funkciji politike te da se svatko, kako je rekao, "drži svoga kraja".

Osvrnuvši se na događaje s kraja devedesetih i početkom 2000. koji su ovih dana ponovno postali aktualni nakon što je objavljena expertiza Ekonomskog instituta o nezakonitostima oko prodaje Istarske banke, Damir Kajin je ustvrdio kako je spas štednih uloga u Istarskoj banci najveća stvar koja se dogodila Istri.

Po njegovim riječima Istarska banka bila je samo jedna u nizu malih hrvatskih banaka koje su tada propadale nakon što su u njih stizali prinudni upravitelji.

"HNB je još prije pet godina procijenila da su potencijalni gubitci Istarske banke veći od jamstvenog kapitala pa je jedini spas bila dokapitalizacija", podsjetio je saborski zastupnik Damir Kajin.

On naime smatra kako slučaj "Istarske banke" otvara pitanje vjerodostojnosti hrvatskih sudova i kuponske privatizacije napomnjući da je banka na koncu spašena bez ijedne kune iz državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙