FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deseti Susret ribara HOK-a 14. i 15. listopada u Mlinima

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Jubilarni 10. Susret ribaraHrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se 14. i 15. listopada uMlinima kraj Dubrovnika, a na tom će se skupu razmotriti aktualnostanje u hrvatskom ribarstvu i teme značajne za obavljanje ribarskedjelatnosti, najavio je na današnjoj konferenciji za novinarepredsjednik Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjeljstvo HOK-aTonči Božanić.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Jubilarni 10. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se 14. i 15. listopada u Mlinima kraj Dubrovnika, a na tom će se skupu razmotriti aktualno stanje u hrvatskom ribarstvu i teme značajne za obavljanje ribarske djelatnosti, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjeljstvo HOK-a Tonči Božanić.

Teme susreta bit će puna primjena Zaštićenog ekološko - ribolovnog pojasa, početak pregovora s Europskom unijom, usporedba regulative, uvjeta i prakse iz područja morskog ribarstva između Italije i Hrvatske te prilagođavanje modela financiranja obnove i modernizacije ribarske flote u cilju omogućavanja financiranja što većeg broja ribara.

Bit će također riječi o koncesijama na pomorskom dobru za marikulturu, o poticajima ribarima za ulovljenu ribu, zadrugarstvu u ribarstvu, nedostatku kadrova na ribarskim plovilima te značaju obrazovanja u djelatnosti ribarstva kao i o benificiranom stažu za ribare.

Ribari iz kontinentalne Hrvatske raspravljat će o mogućnostima slatkovodnog ribarstva, a bit će održan i okrugli stol o pravilniku o obavljanju gospodarskog ribolova na moru i drugim podzakonskim aktima iz područja morskog ribarstva.

Očekuje se, kazao je Božanić, da će ribarskom skupu prisustvovati i ministri poljoprivrede, financija i mora, turizma, prometa i razvitka.

Upitan da komentira spor oko morske granice sa Slovenijom Božanić je kazao kako se on ne treba rješavati arbitražom već pred međunarodnim pravosudnim tijelima.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙