FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bengalski zaljev: zbog uragana 40 mrtvih, 3.000 nestalih

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Najmanje je 40 osoba poginulo atisuću se smatra nestalima u indijskoj državi Andra Pradesh, dok je ususjednom Bangladešu najmanje 16 ribara poginulo, a 3000 se smatranestalima, javljaju u srijedu mediji o posljedicama uragana koji jepogodio Bengalski zaljev.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Najmanje je 40 osoba poginulo a tisuću se smatra nestalima u indijskoj državi Andra Pradesh, dok je u susjednom Bangladešu najmanje 16 ribara poginulo, a 3000 se smatra nestalima, javljaju u srijedu mediji o posljedicama uragana koji je pogodio Bengalski zaljev.

Kako prenosi indijska agencija PTI, 40 je osoba poginulo u bujicama i poplavama u državi Andra Pradesh a izazvao ih je uragan koji od nedjelje hara Bengalskim zaljevom donoseći kiše, poplave i vjetrove od 70 kilometara na sat.

Neslužbeni podaci govore o 50 mrtvih u Andra Pradeshu, a 1000 ljudi smatra se nestalima u tri obalna okruga, prenose mediji.

Tisuće stanovnika evakuirane su a bez krova nad glavom ostalo je 100.000 ljudi.

Zbog olujnog vremena izazvanog uraganom više od 200 ribarica razbilo se u nevremenu koje je prije tri dana pogodilo okrug Barguna na jugu Bangladeša pri čemu se utopilo 16 ribara, objavile su spasilačke ekipe.

Još se 2000 ribara smatra nestalima u području Bargune, a 1000 ribara smatra se nestalima u okrugu Cox's Bazar.

Blizu otoka Maheshkhali i Saint Martins život je izgubilo, kako se pretpostavlja, 500 ribara.

Oluje i uragani redovita su pojava u tom dijelu svijeta u rujnu i listopadu kao posljedica ciklona koje se formiraju iznad Bengalskog zaljeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙