FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: skupina ribara protiv nove lokacije ribarske lučice

RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Skupina riječkih ribara prosvjedovalo jedanas na mjestu planirane lokacije nove ribarske lučice koja će se, usklopu Rijeka Gateway Projekta, preseliti iz središta grada napodručje bivše tvrtke Torpedo, a koje ribari smatrajuneodgovarajućim.
RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Skupina riječkih ribara prosvjedovalo je danas na mjestu planirane lokacije nove ribarske lučice koja će se, u sklopu Rijeka Gateway Projekta, preseliti iz središta grada na područje bivše tvrtke Torpedo, a koje ribari smatraju neodgovarajućim.

Ribari, koje je poduprlo Udruženje ribara pri riječkoj Hrvatskoj obrtničkoj komori, smatraju da je prostor u bivšoj tvrtki Torpedo neodgovarajući za smještaj nove ribarske luke te da iz nje nije moguće uredno isplovljavanje i uplovljavanje ribarskih brodica, posebice za loša vremena.

Istaknuli su da su primjedbe o tome već dostavili riječkoj gradskoj upravi, ali da one nisu uzete u obzir.

Smatraju da nova, ali i jedina ribarska luka neće omogućiti normalan rad za oko 150 riječkih ribara te da gradska uprava o smještaju lučice nije konzultirala ribare kojima djelatnost ovisi o uvjetima rada u luci.

Rijeka Gateway Projektom, koji financira Svjetska banka, predviđa se modernizacija i rekonstrukcija riječke luke i prilaznih prometnica. U sklopu projekta planira se preseljenje dijelova luke iz središta grada, rušenje dijela lučkih objekata i izgradnja novih do 2010. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙