FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin pozvao ribare da poštuju vladine odluke

PULA,23. rujna 2005.(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirindanas je u Puli pozvao istarske ribare da poštuju odluke hrvatskeVlade i time ne prejudiciraju rješenja dok se svi granični sporovi saSlovenijom formalno-pravno ne riješe.
PULA,23. rujna 2005.(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je u Puli pozvao istarske ribare da poštuju odluke hrvatske Vlade i time ne prejudiciraju rješenja dok se svi granični sporovi sa Slovenijom formalno-pravno ne riješe.

"Hrvatska policija je tu da štiti građane, a time i naše ribare, ali ne možemo prejudicirati određena rješenja i time nanositi štetu Hrvatskoj, pogotovo u ovom osjetljivom razdoblju kada smo u pregovorima s Europskom unijom", izjavio je Kirin novinarima nakon sastanka s istarskim županom Ivanom Jakovčićem.

Dodao je kako Savudrijska vala opterećuje odnose dviju država već duže vrijeme te ako se taj problem ne riješi na razini država, da će onda međunarodna arbitraža stupiti na scenu. Po njegovim riječima, do tada će hrvatska policija provoditi zadaće u dogovoru s Vladom kako bi se izbjegli daljnji incidenti.

Komentirajući odnose sa slovenskom policijom, ministar Kirin je rekao kako se sa slovenskim kolegom redovito čuje te kako je suradnja na zavidnoj razini bez obzira na vanjsku politiku dviju zemalja.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o kadrovskim smjenama na razini MUP-a i u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, ministar Kirin je naglasio kako on ne kadrovira po policijskim upravama jer da su za to zaduženi načelnici policijskih uprava.

"Normalno je da svaki ministar bira ekipu s kojom će raditi, uostalom zašto bih ja radio s nekim tko ne zadovoljava moje uvjete. Moj jedini uvjet je da onaj tko ne radi nema što tražiti u mojoj ekipi. To se odnosi i na mene što znači da ako sam nesposoban, bolje je da se povučem nego da svi ostali trpe zbog mog nerada", zaključio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

On je ujedno izrazio zadovoljstvo stanjem sigurnosti u Istarskoj županiji poglavito tijekom turističke sezone kada nije zabilježen niti jedan incident.

Ministar Kirin danas će na Brijunima kao domaćin biti nazočan regionalnom sastanku ministara unutarnjih poslova i viših dužnosnika jugoistočne Europe o regionalnoj strategiji u borbi protiv organiziranog kriminala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙