FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje osnovalo zatvoreni DMF

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Croatia osiguranje osnovalo zatvoreniDMF
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Croatia osiguranje osnovalo zatvoreni DMF

HINA - Financijski servis

Uprava Croatia osiguranja osnovala je i preuzela pokroviteljstvo nad zatvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondom (DMF) namijenjenim radnicima te osiguravajuće kuće te je svakom djelatniku namijenila 1.200 kuna doprinosa, kao i još 25 posto poticaja na uplaćeni iznos dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, izvijestili su danas iz Croatia osiguranja.

Fond će poslovati pod nazivom CROSIG mirovinski fond, a osnovan je s ciljem jačanja svijesti o nužnosti vlastite brige za budućnost i poticanja djelatnika na osiguranje vlastite dodatne mirovine, navode iz Croatia osiguranja.

Pored uplate od 1.200 kuna poslodavac će stimulirati s dodatnim iznosom poticaja sve djelatnike koji obave uplatu za osobnu štednju do 15. prosinca ove godine.

Tako će na osobnu uplatu radnika dodatno uplatiti poticajna sredstva u visini od 25 posto neto od osobno uplaćenog iznosa, a najviše do 600 kuna za 2005. godinu.

U Croatia osiguranju naglašavaju kako se osnivanjem zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda, među ostalim, izravno uključuju u rješavanje pitanja dodatne mirovine i socijalne sigurnosti svojih radnika.

Uz zatvoreni DMF Croatia osiguranja, u Hrvatskoj je osnovano još osam zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova, i to fondovi za zaposlenike tvrtki Dalekovod, Ericsson Nikola Tesla, Raiffeisenbank Austria, VIPnet i Hrvatske kontrole zračne plovidbe, kao i za članove Sindikata pomoraca Hrvatske, Hrvatskog novinarskog društva (fond Novinar) te Hrvatskog liječničkog sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙