FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvarner Wiener Staedtische osiguranje: rast prihoda od premije 50 posto

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Kvarner Wiener Staedtische osiguranjeu prvih je šest mjeseci ove godine povećalo prihode od premije zagotovo 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ukupan je prihodod premije iznosio 141,23 milijuna kuna, kazao je danas nakonferenciji za novinare generalni direktor tog osiguranja MladenBlažević.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Kvarner Wiener Staedtische osiguranje u prvih je šest mjeseci ove godine povećalo prihode od premije za gotovo 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ukupan je prihod od premije iznosio 141,23 milijuna kuna, kazao je danas na konferenciji za novinare generalni direktor tog osiguranja Mladen Blažević.

Najviše stope raste u prvih šest mjeseci ostvarene su na području životnog osiguranja, za 77,1 posto s prihodima od premije u iznosu od 71,17 milijuna kuna.

Na području neživotnih osiguranja premije su povećane za 26,6 posto, na 70,19 milijuna kuna.

Time se je Kvarner Wiener Staedtische osiguranje na rang listi osiguratelja pomaklo na osmo mjesto - s tržišnim udjelom od 3,5 posto, kazao je Blažević.

Najavljeno je kako se krajem ove godine planira završetak spajanja Aurum Wiener Staedtische osiguranja, koje je kupljeno 2004., s Kvarner Wiener Staedtische osiguranjem, čime će se povezati ponuda neživotnog i životnog osiguranja na hrvatskom tržištu.

Grupa Wiener Staedtische će tako na hrvatskom tržištu osiguranja biti zastupljena kroz Kvarner Wiener Staedtische osiguranje i Cosmopolitan life koji je kupljen u prvom polugodištu ove godine.

Time se grupa trenutno nalazi na petom mjestu na rang listi svih osiguratelja koji djeluju u Hrvatskoj te ima tržišni udio od 5,21 posto. Društva imaju ukupno 140 poslovnih jedinica i 640 zaposlenih u Hrvatskoj.

Danas je otvorena i nova poslovna zgrada Kvarner Wiener Staedtische osiguranja u Slovenskoj ulici u Zagrebu, investicija vrijedna 60 milijuna kuna.

Koncern Wiener Staedtische, vodeći je austrijski osigurateljni koncern u središnjoj i istočnoj Europi, a u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je konsolidiranu bruto premiju od 2,44 milijarde eura.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙