FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 1.200 ljudi na osiguranju utakmice Hrvatska-Švedska

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Više od 700 policajaca i 450zaštitara osiguravati će sutra Zagreb i stadion u Maksimiru na kojemuse igra utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Švedske, rečenoje danas na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Više od 700 policajaca i 450 zaštitara osiguravati će sutra Zagreb i stadion u Maksimiru na kojemu se igra utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Švedske, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Iako ocijenjuju da je riječ o utakmici "visokog sigurnosnog rizika", u policiji ne očekuju izgrede, no, kako je rekao zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak, spremni su za sve moguće scenarije.

"Spremni smo neutralizirati neodgovorne", kazao je Novak, dodajući da je zagrebačka policija dobila ispomoć iz drugih policijskih uprava.

U osiguranju utakmice sudjeluje i devet policajaca iz Švedske. Oni su zaduženi za komunikaciju sa švedskim navijačima kojih se očekuje oko dvije tisuće, a među njima i, kako je rečeno, "nevelik broj huligana".

"Zadovoljni smo kako je hrvatska policija isplanirala osiguranje utakmice", izjavio je Lenard Peterson iz švedske Nacionalne policije. Dodao je kako je za švedsku policiju uobičajeno da pomaže kod osiguranja međunarodnih utakmica u kojima sudjeluje njihova reprezentacija.

Načelnik Uprave policije pri Ravnateljstvu policije Marko Rašić objasnio je da švedske kolege nemaju policijske ovlasti u Hrvatskoj, odnosno da neće nositi uniformu i oružje te da je njihova uloga "poboljšati komunikaciju" hrvatske policije s gostujućim navijačima.

Na upit kako će spriječiti unošenje pirotehnike na stadion, Novak je rekao da su za pregled gledatelja na ulazu isključivo nadležni zaštitari koje je angažirao organizator. No, dodao je da će im policija pomoći ako to zatraže. Kazao je i da policija nema zakonskih osnova da spriječi ulazak hrvatskim navijačima koji su prekršajno kažnjeni na Malti.

Načelnik Sektora policije u PU zagrebačkoj i šef osiguranja utakmice Ivica Tolušić rekao je da je policija spremna sačuvati red i mir i nakon utakmice. Podsjetio je da će ulazi na stadion biti otvoreni u 18 sati, a da će se zatvoriti čim stadion bude pun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙