FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Način prehrane i redovita vježba mogu usporiti napredovanje raka prostate u ranoj fazi

NEW YORK , 14. rujna 2005. (Hina/Reuteres) - Izmjena u načinuprehrane, umjerena redovita vježba te prakticiranje tehnika opuštanja,može usporiti napredovanje raka prostate u ranoj fazi, stoji u člankušto su ga objavili dr. Dean Ornish i suradnici u listu Journal ofUrology.
NEW YORK , 14. rujna 2005. (Hina/Reuteres) - Izmjena u načinu prehrane, umjerena redovita vježba te prakticiranje tehnika opuštanja, može usporiti napredovanje raka prostate u ranoj fazi, stoji u članku što su ga objavili dr. Dean Ornish i suradnici u listu Journal of Urology.

Znanstvenici tvrde da je napredovanje bolesti znatno usporeno kod oboljelih muškaraca koji su unijeli izmjene u način prehrane i način života.

U istraživanju su sudjelovala 93 pacijenta oboljela od raka prostate. Skupina muškaraca kod koje je uvedena veganska prehrana s ribljim uljem, koja je dnevno radila umjerene aerobne vježbe, te jedan sat dnevno primjenjivala tehnike opuštanja utemeljene na yogi, a jedanput tjedno prisustvovala grupnoj terapiji utjecala je na smanjenje porasta broja kancerogenih stanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙