FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni križ: tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) priopćio jeda danas počinje Tjedan borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnihbolesti, koji se svake godine obilježava od 14. do 21. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) priopćio je da danas počinje Tjedan borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnih bolesti, koji se svake godine obilježava od 14. do 21. rujna.

Gradska i općinska društva HCK-a organizirat će prigodna zdravstvena predavanja o toj zaraznoj bolesti po školama, mjestima stanovanja i sl.

U školama će se posebno urediti prigodni "Zdravstveni kutić" na temu tuberkuloze. Nakon predavanja na tu temu, učenici će izrađivati likovne i literarne radove.

U Tjednu borbe protiv tuberkuloze djelatnici i volonteri HCK-a posjetit će bolesnike u njihovim domovima (posebice osobe slabijeg imovinskog stanja) ili u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama. Ovisno o mogućnostima HCK-a i potrebama, oboljelima će se darovati prigodni pokloni.

Osim toga, HCK je tiskao brošuru "Što građani mogu sami učiniti u borbi protiv tuberkuloze" i prigodni plakat.

Od 14. do 21. rujna u prodaji je doplatna poštanska marka, a prihod od prodaje HCK će koristiti u zdravstveno humanitarne programe kao što su prevencija ili pomoć oboljelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙