FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV postavio nove ciljeve za razvoj do 2010.

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Austrijska naftna i plinska grupaOMV planira u skladu s novim ciljevima za rast do 2010. dosegnutirazinu proizvodnje od 500.000 barela dnevno, izvijestila je u srijeduta austrijska kompanija.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Austrijska naftna i plinska grupa OMV planira u skladu s novim ciljevima za rast do 2010. dosegnuti razinu proizvodnje od 500.000 barela dnevno, izvijestila je u srijedu ta austrijska kompanija.

Nakon što su ciljevi zadani za 2008. ostvareni prije roka, kako su kazali u OMV-u, pored navedenih planova podizanja razine proizvodnje u tvrtki planiraju i dalje širiti svoje segmente rafiniranja i prodaje u potencijalnim zemljama članicama Europske unije.

Nadalje, novi ciljevi za rast do 2010. obuhvaćaju i povećanje prodaje plina u tome razdoblju na 20 milijardi prostornih metara, navodi kompanija u svojem priopćenju.

Predsjednik izvršnog odbora OMV-a Wolfgang Ruttenstorfer kazao je: "Nastavit ćemo s prirodnim razvojem kao i rastom kroz preuzimanja drugih tvrtki. U segmentu istraživanja i proizvodnje, usredotočit ćemo se na međunarodne prilike u šest ključnih regija, a u području istraživanja i marketinga predvodit ćemo tržište u unosnom pojasu rasta EU."

OMV je najveća naftna i plinska grupa u srednjoj Europi s rezervama nafte i plina od približno 1,4 milijarde barela. Ima 2.457 benzinskih postaja u 13 zemalja i tržišni udio od 18 posto u dunavskoj regiji. Dnevna proizvodnja u 2004. porasla je na približno 340.000 barela, godišnji kapacitet rafiniranja iznosi 26,4 milijuna tona, a količina prodanog plina uvećana je na 8,4 milijarde prostornih metara. Tržišna kapitalizacija tvrtke dosegnula je 15 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙