FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mol snižava cijene goriva

BUDIMPEŠTA, 14. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanija MOLsnizit će od četvrtka veleprodajnu cijenu benzina za 4 mađarskeforinte, a dizel goriva za 3 forinte, objavio je dnevni listNepszabadsag.
BUDIMPEŠTA, 14. rujna 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanija MOL snizit će od četvrtka veleprodajnu cijenu benzina za 4 mađarske forinte, a dizel goriva za 3 forinte, objavio je dnevni list Nepszabadsag.

Ta odluka vjerojatno je potaknuta nedavnim priopćenjem premijera Ferenca Gyurcsanya u kojem se kaže da kompanija treba pomoći u zaštiti mađarskih potrošača od izravnog utjecaja rasta međunarodnih cijena nafte, piše list.

Maloprodajna cijena litre benzina od 95 oktana vjerojatno će pasti ispod 290 forinti (1,18 eura), a dizela će iznositi oko 270 forinti (1,09 eura).

Kako bi spriječila veliko poskupljenje naftnih proizvoda, mađarska vlada je objavila prošlog tjedna da će inicirati smanjenje poreza na dodanu vrijednost na benzin i dizel s 25 na 20 posto. Taj potez dio je općeg smanjenja PDV-a planiranog od siječnja 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙