FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragičević: INA još neće moći dugo trpjeti postojeću cijenu goriva

ZADAR, , 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine TomislavDragičević izjavio je danas da nacionalna naftna kompanija neće jošmoći dugo trpjeti postojeće cijene naftnih derivata zbog, kako jerekao, poremećaja na međunarodnom natnom tržištu.
ZADAR, , 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević izjavio je danas da nacionalna naftna kompanija neće još moći dugo trpjeti postojeće cijene naftnih derivata zbog, kako je rekao, poremećaja na međunarodnom natnom tržištu.

Postojeće cijene su neodržive i zbog skorašnje daljnje privatizacije Ine jer bi s njima cijena kompanije bila niža, rekao je Dragičević.

Predsjednik Uprave INE rekao je to danas u Zadru na dvodnevnom Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu o naftnom gospodarstvu, kojeg organizira INA.

Na skupu je govorio i pomoćnik ministra gospodarstva Željko Tomšić.

Govoreći o cijenama naftnih derivata, Tomšić je kazao da će Vlada teško moći postići da cijene goriva ne idu preko "magičnih" osam kuna. Teško je očekivati da se Vlada odrekne trošarina u cijeni goriva, jer to iziskuje dulju proceduru.

Vlada će, nastavio je Tomšić, nastojati da u suradnji s Inom rast cijena naftnih derivata bude što blaži, odnosno da ne dođe do naglih i većih postupljenja koji bi mogli imati inflatorne učinke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙