FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovački ministar financija podržao odluku o kažnjavanju Slovnafta

BRATISLAVA, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Slovački ministar financijaIvan Mikloš u utorak je podržao odluku svog ministarstva da kazninaftnu rafineriju Slovnaft s 1,34 milijardi slovačkih kruna (34,7milijuna eura) zbog njezina profita ostvarenog između 2002. i 2004.,koji je premašio razinu propisanu od tamošnje vlade.
BRATISLAVA, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Slovački ministar financija Ivan Mikloš u utorak je podržao odluku svog ministarstva da kazni naftnu rafineriju Slovnaft s 1,34 milijardi slovačkih kruna (34,7 milijuna eura) zbog njezina profita ostvarenog između 2002. i 2004., koji je premašio razinu propisanu od tamošnje vlade.

Glasnogovornik ministarstva financija Peter Papanek izjavio je da je ministrova odluka konačna i da se žalba može podnijeti samo sudu.

Iz Slovanfta još nisu reagirali, no u prošlosti je ta kompanija, inače u većinskom vlasništvu mađarskog MOL-a, kazala da je spremna nesporazum iznijeti pred sud.

U prosincu lani, nakon što je ministarstvo predstavilo svoje nalaze, kompanija je priopćila da kaznu smatra retroaktivnim oporezivanjem, koje je "protivno principima međunarodnog poslovanja i suprotno svim EU regulacijama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙