FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac želi od naftnih kompanija daljnje snižavanje cijena benzina

PARIZ, 13. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik JacquesChirac traži od naftnih kompanija daljnje smanjivanje cijena benzinana benzinskim crpkama kako bi pomogle ublažiti utjecaj uzleta troškovagoriva i energije, izjavio je glasnogovornik vlade u utorak.
PARIZ, 13. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Jacques Chirac traži od naftnih kompanija daljnje smanjivanje cijena benzina na benzinskim crpkama kako bi pomogle ublažiti utjecaj uzleta troškova goriva i energije, izjavio je glasnogovornik vlade u utorak.

Chirac je pozdravio odluku francuskog ministra financija Thierry Bretona da okupi naftne kompanije u petak kako bi raspravili mjere koje bi mogle pomoći francuskim građanima, rekao je nakon sastanka vlade njezin glasnogovornik Jean-Francois Cope.

"Chirac je zatražio od Bretona da učini sve kako bi se kompanije obvezale brzo i zdušno istražiti ekološku energiju i pojačati tempo snižavanja cijena na benzinskim crpkama", izjavio je Cope.

Naftni divovi Total i BP prošloga petka su u Francuskoj snizili cijene bezolovnog benzina za tri euro centa po litri, a dizela za dva centa. Nizozemski Royal Dutch Shell objavio je da je svoje cijene za toliko snizio 6. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙