FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naftne kompanije u Austriji snizile cijene goriva zbog Grasserove prijetnje

BEČ, 13. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Naftne kompanije Shell i BP snizilesu u utorak cijene goriva u Austriji nakon prijetnje austrijskogministra financija Karl-Heinz Grassera da će uvesti dodatni porez.
BEČ, 13. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Naftne kompanije Shell i BP snizile su u utorak cijene goriva u Austriji nakon prijetnje austrijskog ministra financija Karl-Heinz Grassera da će uvesti dodatni porez.

Shell je snizio cijenu benzina za tri centa a dizela za jedan cent, dok je BP snizio cijene goriva za jedan cent, potvrdili su menadžeri obje kompanije.

U ponedjeljak navečer austrijska naftna kompanija OMV smanjila je cijenu za jedan cent. Trenutno nema mogućnosti za daljnje smanjivanje, rekao je glasnogovornik OMV-a Thomas Huemer.

Grasser je zaprijetio naftnim kompanijama dodatnim porezom u slučaju ako ne smanje cijene goriva za dva do tri centa po litri u idućih nekoliko dana. Ministar nije iznio druge detalje, no rekao je kako se nada da porez neće biti nužan. Samo u protekla dva tjedna cijene goriva u Austriji poskočile su za devet centi po litri.

Austrijski institut za gospodarska istraživanja Wifo u ponedjeljak je objavio da će golemi skok energetskih cijena dodatno ograničiti osobnu potrošnju, te da će najpozitivniji učinci nedavne porezne reforme biti izgubljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙