FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH pozdravlja inicijativu V. Škare Ožbolt u vezi dugova građana

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikataHrvatske (URSH) pozdravila je danas inicijativu ministrice pravosuđaVesne Škare Ožbolt o sastanku s direktorima tvrtki koje imaju najvećibroj dužnika, kako bi što bezbolnije riješili dugove građana.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) pozdravila je danas inicijativu ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt o sastanku s direktorima tvrtki koje imaju najveći broj dužnika, kako bi što bezbolnije riješili dugove građana.

Stupanjem na snagu izmjena Ovršnog zakona omogućuje se "pljenidba po kratkom postupku", pa će se stvoriti velike socijalne nevolje jer nitko ne uzima u obzir socijalni status dužnika, ocjenjuje URSH u priopćenju.

"Činjenica da danas u Hrvatskoj preko trećine građana živi na rubu socijalne izdržljivosti i da su njihovi mjesečni prihodi do 2.000 kuna, dovoljno govori kako je moguće preživjeti i redovito plaćati visoke račune državnim monopolistima".

Mnogi mali dužnici ostat će bez cjelokupne imovine jer poštenim radom ne mogu osigurati svojim obiteljima elementarne uvjete za život (struju, vodu, grijanje i stale komunalne usluge), kojih se odriču najčešće u korist hrane.

URSH se nada da je Vlada, zajedno s ministricom pravosuđa, uvidjela ozbiljnost situacije, te da je njegova inicijativa za donošenjem Pravilnika o načinu izvršenja ovrhe nad socijalno ugroženim radnicima i građanima pala na plodno tlo, kako bi se ublažili učinci novih pravila Ovršnog zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙