FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepravomoćno rješenje o ovršnoj prodaji broda "Boke Stara"

RIJEKA, 21. rujna 2005.(Hina) - Na riječkom Trgovačkom sudu danas jedoneseno prvostupanjsko nepravomoćno rješenje o ovršnoj prodaji broda"Boke Stara" koji su prije tri godine, pod sumnjom da se na brodunalazi krijumčareni eksploziv, u riječkoj luci zaustavile hrvatskevlasti.
RIJEKA, 21. rujna 2005.(Hina) - Na riječkom Trgovačkom sudu danas je doneseno prvostupanjsko nepravomoćno rješenje o ovršnoj prodaji broda "Boke Stara" koji su prije tri godine, pod sumnjom da se na brodu nalazi krijumčareni eksploziv, u riječkoj luci zaustavile hrvatske vlasti.

Odluka o ovršnoj prodaji "Boke Stare" bit će pravomoćna nakon osam dana, do kada traje žalbeni rok, doznaje se s Trgovačkog suda u Rijeci.

Ako prvostupanjska odluka postane pravomoćna ili ako drugostupanjski sud potvrdi prvostupanjski, nastavlja se postupak prodaje u kojemu će, među ostalim, biti procijenjena vrijednost broda te zakazano ročište za prodaju.

Zahtjev za prodaju broda podnijela je riječka Lučka uprava jer se procjenjuje da su troškovi održavanja i čuvanja broda prerasli vrijednost broda.

Kad je na tom brodu u riječkoj luci pronađeno 208 tona vojnog baruta, u istrazi je utvrđeno da deklaracije tereta nisu odgovarale stvarnu stanju, kao ni popratne carinske isprave i podatci o brodu. Na brodu je bilo 208 tona jednobaznog i dvobaznog baruta višestruke namjene u vojnoj industriji. Prije dolaska u riječku luku brod "Boka Star" isplovio je iz crnogorske luke Bara, a krajnje mu je odredište bila Aleksandrija. Brod je plovio pod zastavom Tonga.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podignuo je u kolovozu 2003. optužnicu protiv četvorice crnogorskih državljana koji se terete za kažnjiva djela izbjegavanja carinskoga nadzora i nedopuštena posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari pronađenih na brodu "Boki Staru".

Suđenje u tom slučaju zakazano je na riječkom Županijskom sudu za siječanj 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙