FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blokiran račun Grada Ploča

PLOČE, 27. rujna 2005. (Hina) - Zbog blokade računa Grada Ploča danassu u pločanskom Poglavarstvu konferenciju za novinare održaligradonačelnik Ante Karamatić i odvjetnik Grada Boško Šiljeg.
PLOČE, 27. rujna 2005. (Hina) - Zbog blokade računa Grada Ploča danas su u pločanskom Poglavarstvu konferenciju za novinare održali gradonačelnik Ante Karamatić i odvjetnik Grada Boško Šiljeg.

Gradonačelnik Karamatić rekao da se nikada u Hrvatskoj nije dogodilo da račun jednog grada bude blokiran na način da grad ostane bez ijedne lipe za svoje redovito poslovanje.

Račun Grada Ploča blokiran je 21. kolovoza ove godine, na temelju odluke Općinskog suda o ovrsi zbog duga od oko četiri milijuna kuna koje od Grada potražuje zanatska zadruga "Neretva" iz Mostara, i to za građevinske radove u nekadašnjoj Neretvanskoj gospodarskoj banci Ploče, koji su izvršeni prije 10 godina.

S obzirom na to da je ovrha obavljena na način da je Splitska banka skidala sav pristigli novac s računa Grada Ploča, do sada je skinuto oko 1,2 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Karamatić.

Tako su Ploče ostale bez osnovnih sredstava za normalno funkcioniranje, pa se ne mogu isplatiti plaće vatrogascima, dječjem vrtiću, gradskim djelatnicima, Pučkom otvorenom učilištu, Komunalnoj ustanovi "Izvor", ne mogu se platiti računi za čišćenje i odvoz smeća, zatim HEP-u za javnu rasvjetu i ostale obveze.

Za ovo stanje gradonačelnik optužuje predsjednika Općinskog suda u Pločama Miju Maletu, koji je, kako je ocijenio, svojim nedorečenim rješenjima o ovrsi doveo grad u ovakvu situaciju.

Odvjetnik Grada Ploča Boško Šiljeg tvrdi da se ovrha nad novčanim sredstvima na računu države, županije te jedinice lokalne uprave i samouprave ne može odrediti ako su ta sredstva nužna za obavljanje osnovnih zadaća navedenih pravnih osoba.

Osim toga, Općinski sud u Pločama nije uzeo u obzir primjedbu Grada Ploča i provjerio sumnju da se novac od ovrhe uplaćuje na privatni račun u Bosni i Hercegovini, a ne na račun građevinske zanatske zadruge "Neretva" iz Mostara, rekao je odvjetnik Šiljeg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙