FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Tilija" još nije doznačila 10 milijuna eura za dugoratsku "Dalmaciju"

SPLIT, 23. rujna 2005.(Hina) - Zagrebačka tvrtka "Tilija", koja je ulipnju kupila dugoratsku tvornicu ferolegura "Dalmaciju" u stečaju, nido kraja ovoga tjedna nije uplatila ugovorenu svotu od 10 milijunaeura, premda je rok, koji je istekao još prije sedam dana, produljendo sutra, potvrđeno je danas na Trgovačkom sudu u Splitu.
SPLIT, 23. rujna 2005.(Hina) - Zagrebačka tvrtka "Tilija", koja je u lipnju kupila dugoratsku tvornicu ferolegura "Dalmaciju" u stečaju, ni do kraja ovoga tjedna nije uplatila ugovorenu svotu od 10 milijuna eura, premda je rok, koji je istekao još prije sedam dana, produljen do sutra, potvrđeno je danas na Trgovačkom sudu u Splitu.

Predsjednik Uprave "Tilije" Milan Perkovac izjavio je danas kako će novac doznačiti idući tjedan, poručivši kako "nema razloga za dizanje medijske buke, jer je, kako je rekao, sve što se događa "uobičajeno u poslovnom svijetu". Osim toga, dodao je, Trgovački se sud složio sa zahtjevom za produžetkom roka za uplatu.

"Trgovački sud ocijenio je naš zahtjev kao legitimno ispunjavanje ugovornih obveza", ustvrdio je Perkovac.

Stečajni sudac Ante Čapkun, koji vodi stečaj "Dalmacije", nije želio komentirati tvrdnje iz "Tilije", potvrdivši, ipak, da je zatražena odgoda uplate do subote, 24. rujna, te je poručio kako će odluku o budućnosti ugovora s "Tilijom", ako ni taj rok ne bude poštivan, prepustiti vjerovničkoj Skupštini i Odboru.

Dugoratska tvornica ferolegura smještena je na 150 tisuća metara četvornih uz more na kojima "Tilija", po najavama, kani izgraditi luksuzne turističke sadržaje i marinu, a po ugovoru je obvezna zadržati dvjestotinjak bivših zaposlenika tvornice.

Presjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević, potaknut događajima s "Tilijom", pozvao je policiju i USKOK da, "zbog mnogih nepravilnosti i kršenja zakona u slučaju prodaje 'Dalmacije', obave nadzor rada Trgovačkog suda u Splitu".

Ustvrdivši kako je riječ o klasičnu pogodovanju "Tiliji", Matijaševic je podsjetio kako je Trgovački sud još prije pogodovao toj zagrebačkoj tvrtki, primjerice, produživši potpisivanje kupoprodajnog ugovora prije dva mjeseca.

"'Tilija' je u nekoliko mjeseci dva puta izigrala Trgovački sud, kupujući vrijedne nekretnine za koje nije platila ni kunu. Kako ta tvrtka, po svemu sudeći, ponovno nije na vrijeme doznačila ugovorenu svotu, 500 bivših radnika 'Dalmacije' s pravom pita do kada će Trgovački sud zatvarati oči pred takvim podmetanjima", kazao je Matijašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙